Pau d’arco

Тази статия е продължение на Как да подсилим имунната система на кучето


Нека да разгледаме някои конкретни примери за съмнителни „съвети“, които може да сте получили.

Някои хора, които твърдят, че са авторитети в областта на противораковите добавки за кучета, препоръчват горещо Pau D’Arco. Твърди се, че съдържа изцяло натурални съставки, които помагат за стимулиране на имунната система, стимулират заздравяването на рани и помагат в борбата с инфекциите. Също така се твърди, че има противогъбични и антисептични свойства, спомага за овладяването на вирусни инфекции, и че има противотуморен ефект.

Бъдете внимателни!

Pau D’Arco е типичното наименование на продукти като чайове, капсули, течни екстракти и таблетки от Tabebuia impetiginosa – дърво, разпространено в Южна Америка, особено в Бразилия. Кората му се използва за приготвянето на различни лекарствени препарати.

Pau D’Arco жъне много положителни резултати, като унищожава раковите клетки при тестове „ин витро“ (в епруветка). За съжаление обаче няма достатъчно информация за тестове „ин виво“, т.е. в живи организми като хора или животни.

Какви са доказателствата?

Лапахолът, активният компонент на Pau D’Arco, е токсичен за развитието на ембрионите при бременни лабораторни животни. Също така засяга плодовитостта на мъжките лабораторни плъхове. Но повечето средства за химиотерапия имат подобни ефекти, така че Pau D’Arco не може да бъде отхвърлен само на тази основа. Очевидно никога не трябва да се използва при разплодни животни.

При перорални дози, в необходимите концентрации за убиване на раковите клетки, Pau D’Arco причинява повръщане, проблеми със съсирването на кръвта и диария. Е, тези странични ефекти се наблюдават и при химиотерапията. Разбира се, Pau D’Arco никога не трябва да се използва преди операция, по време на заздравяване на рани (нищо, че се твърди, че подпомага заздравяването им), при животни с проблеми със съсирването на кръвта или с тумори, които могат да прокървят.

Pau D’Arco съдържа хидрохинон. Това е лошо. Не само, че е канцерогенен (ирония на всички иронии), но е и токсичен за жизненоважни органи.

Източник: https://www.dogcancerblog.com/


Подкрепи True ROAR чрез PayPal, събраните средства ще бъдат използвани за хостинг и поддръжка на сайта – paypal.me/trueroareu

One Comment

Вашият коментар