Как да подсилим имунната система на кучето

Нашите кучета са постоянно изложени на въздействието на околната среда и на субстанции, които могат да компрометират тяхното здраве.

Независимо дали живеете в града или на село, не можете да избегнете контакта с пестициди и инсектициди. Освен това, много кучета имат недостатъчна физическа активност, защото ние ходим на работа, оставяме ги по цял ден у дома, и в повечето случаи 1 час разходка сутрин и 1 час разходка вечер са недостатъчни. Скуката и недостатъчната стимулация и физическа ативност при кучетата води до стрес, който се изразява в спад в имунната система, нестабилна психика, разрушаване на вещи в дома и други неприятни последици.

Кучетата са социални същества и имат нужда от компанията на себеподобни, затова горещо препоръчвам да отглеждате поне 2 кучета. 🙂

Ежедневно имунната система на кучетата е подложена на атаки от вируси, бактерии и паразити, които се намират навсякъде – във ветеринарните кабинети, кучешките ограждения, парковете и т.н.

Ключът към това, вашето куче да е здраво и със силна имунна система е, не да го държите затворено вкъщи и да избягвате тези атаки срещу имунитета, а да поддържате имунната му система в най-добро работно състояние, за да може бързо и ефективно да се пребори с болестта, ако такава настъпи.

Обикновено, храненето с прясна и пълноценна храна, включваща месо и кости (B.A.R.F.) е важна стъпка, заедно с това да не прекалявате с ваксинациите, употребата на лекарства и обезпаразитяващи медикаменти, съдържащи токсични субстанции.

Освен тези неща, все можете да направите още много други, за да стимулирате имунната система при здрави кучета или да я възстановите при кучета с имунни проблеми.

А сега по същество:

Как да подсилим имунната система на кучето

Учените знаят от години, че е възможно да се подобри функционирането на имунната система. Обичайният медицински подход е да се използват скъпи, патентовани лекарства, включително концентрирани цитокини като интерлевкин и интерферон. Алтернативната, природна медицина, от друга страна, е възприела по-нюансиран подход, използвайки естествени природни продукти за:

  • стимулиране и подсилване на имунната система
  • борба срещу инфекциите
  • подсилване защитата на тъканите срещу патогенни микроорганизми
  • стимулиране на способността за макрофагоцитоза
  • увеличаване на производството на Т-клетки от организма
  • допълване на действието на интерферон и интерлевкин-1
  • насърчаване на повишеното производство на цитокини
  • подпомагане на клетъчно-медиирания имунен отговор

Затова сега ще разгледаме някои натурални продукти, които могат да се използват като хранителни добавки с цел повишаване на имунитета. Не само, че естествените имунни бустери са по-безопасни от техните фармацевтични алтернативи (с по-малко странични ефекти), те са изненадващо често по-мощни – поне до този момент.


Всеки натурален продукт, който може да се използва като имунен бустер, ще бъде разгледан в отделна статия, използвайте линковете:


Подкрепи True ROAR чрез PayPal, събраните средства ще бъдат използвани за хостинг и поддръжка на сайта – paypal.me/trueroareu

4 Comments

Вашият коментар