Лечебни гъби

Тази статия е продължение на Как да подсилим имунната система на кучето


Има различни видове лечебни гъби с подсилващи имунитета свойства. А комбинацията от няколко вида лекарствени гъби работи най-добре.

Основните лекарствени гъби са:

#1 Reishi (Рейши)

Рейши има противотуморен и подсилващ умунната система ефект. Това се дължи на мукополизахаридите, които съдържа. Това са сложни захари, които тялото съдържа в клетъчните си мембрани. Тази „бариера“ прави клетките устойчиви на вируси и вредни бактерии.

Гъбите Рейши съдържат също тритерпени. Те стимулират производството на специален протеин, наречен фактор на туморна некроза (TNF). TFN регулира имунните клетки и убива раковите клетки.

Също така са богати на полизахариди. Те активират макрофагите, които буквално „ядат“ вируси, бактерии и други чужди нашественици в организма.


#2 Maitake (Майтаке)

Гъбите Майтаке имат много висока концентрация на уникално полизахаридно съединение, наречено бета-1,6-глюкан. Учените смятат този бета-глюкан за един от най-мощните имуностимулатори.

Проучвания са установили, че гъбите Майтаке инхибират (намаляват) до 64% от развитието на тумори на млечните жлези и до 75% от развитието на кожни тумори.

Американският национален раков институт (NCI) и Японският национален институт по здравеопазване са провели още изследвания, които са показали, че екстрактът от Майтаке убива човешкия имунодефицитен вирус (ХИВ) и засилва активността на помощните Т-клетки. Екстрактът от майтаке е толкова мощен, колкото AZT (често предписвано лекарство срещу СПИН), но без токсичните странични ефекти.

Като цяло Майтаке защитава здравите клетки и предотвратява превръщането им в ракови. Това помага за предотвратяване на разпространението на рака (метастазиране) и забавя или спира растежа на туморите.


#3 Turkey Tail (Пуешка опашка)

Тази лечебна гъба е одобрена официално от FDA за прилагане върху пациенти с рак.

Богата е на бета-глюкани, а също и на полизахарид К (PSK). Това активно съединение е одобрено за лечение на рак в Япония и са съобщени много малко странични ефекти.

В шата Пенсилвания в САЩ е направено проучване относно ефективността на гъбата Turkey Tail при кучета с хемангиосарком. Кучетата, третирани с PSK от гъба Пуешка опашка са имали най-дълга продължителност на живота, в сравнение с кучетата, третирани с други методи за лечение.


Кога е добре да давате лечебни гъби на кучето си?

  • когато кучето е в напреднала възраст, за да му осигурите антиоксидантна и противотуморна подкрепа;
  • когато водите борба с вече установени ракови образувания, с цел забавяне на развитието им и предотвратяване на метастазирането;
  • когато кучето ви се възстановява след вирус или инфекциозно заболяване.

Каква е дозата?

Препоръчителната доза е 200мг от всеки вид гъба за средна порода куче. Може да се добавя в храната веднъж дневно с превантивен ефект или 2 пъти дневно – с цел засилване на имунната система.

И най-важното: уверете се, че гъбите, които давате са под формата на екстракт от цели гъби, а не от мицел!


Източник: https://www.dogsnaturallymagazine.com/


Подкрепи True ROAR чрез PayPal, събраните средства ще бъдат използвани за хостинг и поддръжка на сайта – paypal.me/trueroareu

2 Comments

Вашият коментар