Обезпаразитяване – комбинации от медикаменти

Всеки, който има домашен любимец, е минал през момента, в който се чуди с какво точно да обезпаразитява кучето или котката си, което да е едновременно максимално ефективно, и в същото време – безопасно.

Най-важното е да се направи информиран избор, за да се вземе оптимално решение.

Тъй като на БГ пазара за ветеринарно-медицински продукти има вече безброй различни алтернативи, човек лесно може да се обърка и да даде на кучето/котката си от опасните таблетки за външно обезпаразитяване.

Това не трябва да се допуска!

Предоставяме ви една таблица с няколко популярни препарати за външно и вътрешно обезпаразитяване, които са доказано ефективни и до момента няма информация за тежки странични реакции след употребата им.Очевидно най-широкоспектърният препарат е Advocate на Bayer, но негов сериозен недостатък е неефективността му срещу кърлежи. Също така не покрива целия цикъл на развитие на бълхите и няма репелентен ефект срещу комарите и пясъчните мухи. Може да се комбинира с Vectra 3D на Ceva + препарат против тении (Drontal Plus или Profender). Тази комбинация ще осигури доста добра защита, обаче се получава коктейл от 7-8 активни вещества, чието действие частично се припокрива.

Друга удачна комбинация е Vectra 3D на Ceva + Profender.

Внимание: Ако кучето ви е шелти, бобтейл, коли, австралийска овчарка или друга микс порода, която има MDR1 ген, никога не използвайте обезпаразитяващи продукти, които съдържат ivermectin, milbemycin, moxidectin или selamectin!


Подкрепи True ROAR чрез PayPal, събраните средства ще бъдат използвани за хостинг и поддръжка на сайта – paypal.me/trueroareu

Вашият коментар